Vi ska bygga hus!

bra-hus-new-england-170Efter att ha letat gammalt hus ett tag, missat drömhuset, överraskats av radon i ett annat, och kollat Hemnet dagligen i hopp om att det rätta stället skulle komma ut – så har vi nu bestämt oss för att bygga ett nytt hus. Den här bloggen är tänkte att bli vår egen dokumentation över processen, bygget och upplevelserna. Den som är intresserad får förstås gärna följa med och se hur det går för oss!

Det var tomten som fick oss att överhuvudtaget komma på tanken att bygga hus. Vi såg den för första gången tidigare i somras, var där två gånger på egen hand men kände oss verkligen inte övertygade först. Tomten kändes stor och fint inbäddad, men vi tyckte den verkade dyr. Framför allt var vi avskräckta av tanken på ett byggprojekt, det kändes som ett alldeles för stort projekt. Så efter den andra titten lade vi ner hela tanken.

Men efter sin semester ringde mäklaren och kollade läget. Jag sa att vi inte var intresserade och varför. Men pga det samtalet började vi prata om idén på nytt, vi hade inte nämnt hela grejen på flera veckor. Och efter några minuter slutade med att vi kände för att ringa upp mäklaren igen (knäppt hur fort man kan svänga – några minuters bollande så är man plötsligt positiv..!). Så det gjorde vi, och så träffade vi säljaren (tillika hus-återförsäljaren) några dagar senare. När säljaren visade tomten började vi se potentialen, och en massa oklarheter klarnade. Nu känns det här helt rätt, efter flera möten där vi frågat tiotusen frågor. Vi har bestämt oss för att bygga ett lite omgjort ”New England 170” från leverantören Bra Hus.

Från och med idag ska vi försöka berätta om vårt husbygge här i bloggen, från ritningar, planer och bygglov, via grundgjutning och bygge, till inflyttningen sommaren 2016.

Det här är huset vi ska bygga, dock med en del förändringar.

bra-hus-new-england-170

2 reaktioner på ”Vi ska bygga hus!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *