Startbesked och köksinspiration

Snart tas första spadtaget i vårt bygge! Ja, sen vi köpte tomten iallafall. Vår byggare som vi även köpte tomten av hade ju rivit ett hus och preppat hela tomten, så all förberedelse var redan klar när vi köpte.

För några veckor sedan hade vi tekniskt samråd på kommunen, ett par timmars möte med bygginspektören, vår kontrollansvarig och vår entreprenör. Vi behövde inte göra så mycket annat än att lyssna och ta in all information, och redogöra för några få frågor. Vår entreprenör fick redovisa det mesta. Mötet gick iallafall bara bra, så dagen efter fick vi startbesked = klartecken att börja bygga!

Så under nästa vecka, årets första, ska grunden börja gjutas. Det känns väldigt kul att det börjar röra på sig! Igår var vi på tomten för att visa farsan och syrran med familj som var på besök, det kändes peppande att komma till Trosa – som det alltid gör. Vi passade även på att hälsa på de närmaste grannarna för första gången, de var verkligen trevliga vilket känns som en trevlig bonus 🙂

Jag har ju inte berättat något om vårt kök, tror jag? Bra Hus använder Ballingslöv, så det är det vi kör på. Vi har valt att hålla oss till standardluckor men prioriterat en granitskiva och lite roligare handtag. Vitvarorna blir i rostfritt och kaklet blir nog något enkelt vitt. Kökets planritning ser du i förra inlägget, och utseendet blir enligt bilden nedan (skapad i Ballingslövs simulator, men den visar ju inte rätt layout utan bara vald lucka/handtag/bänkskiva).

vart-ballingslov-kok

3 reaktioner på ”Startbesked och köksinspiration”

  1. Så roligt att se det – gör att det går att tänka sig det på ett annat sätt. Vi kommer gärna och äter middag i det köket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *