Målat huset!

Vi valde en ljus antikgrå och det blir jättefint! Vi har målat själva med mycket hjälp från svärfar/farsa. Oljat ändträ, grundmålat ett varv och så målat med täckfärg ett varv. Det sista varvet ska vi ta i höst, när träet antagligen svällt. Annars har vi lärt oss att risken är stor för ett randigt hus…men med vår ljusgrå kulör kanske det inte skulle synas så mycket. Vår originalidé var en ljusgrå som skulle vara lite mer grå än den vi nu har, men det är svårt att veta hur det blir som helhet även om man provmålat! Fast även om färgen blev lite ljusare än vi först tänkt så är vi nöjda och tycker det blir jättefint. Hellre lite ljusare än lite mörkare än man önskat, tänker vi. När vita foder kommer på runt fönster och på knutar så kommer nog kontrasten göra att fasaden ser lite gråare ut.

Efter att ha målat hela huset kan vi konstatera att det är mycket jobb..! Men ganska trevligt jobb när man gör det tillsammans 🙂 Vindskivorna var dock ganska kämpiga och ännu värre var takfoten, fy vad segt… Men till slut blev det klart! I veckan ska vi måla så mycket vi hinner av de sista partierna, där har nämligen panelen precis kommit upp.

malathus

 

4 reaktioner på ”Målat huset!”

  1. Hej Linn och tack!

   Vi har målat med Alcro Bestå. Kulören hittade vi hos en annan färgtillverkare, där kallades den ”Ljus antikgrå”. Färgkoden är NCS S 1502-Y, övrig ”data” på brytetiketten är:
   Brytbas A
   Recept:
   CW 84,0 – OM 4,0 – YX 21,0

   Vet inte var den här färgen är billigast, men vi har mest köpt hos NA Svensson/Woody (Colorama) eftersom de ligger närmast oss. De har kört kampanj på Alcro Bestå både förra sommaren och i år. Det vi inte hann måla förra året står vi nu och kämpar vidare med – känns som att sommaren 2016 upprepar sig när man står däruppe på stegen 🙂

   Lycka till med bygge och målning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *