Komma ifatt i rapporteringen

Oj, vad jag ligger efter med rapporteringen här på bloggen…! Husresningen var det senaste jag berättade om, och den ägde ju rum den 1-2 mars. Så här såg det ut tio dagar senare, den 12 mars:

IMG_2695

Husresningen tog nästan en hel extra dag jämfört med planerat, men det var inte hantverkarna som var sega utan tvärtom hade de riktigt bra flow de första timmarna. Sen hindrades de av en större miss i konstruktionsritningarna, vilket var synd. Vädret blev nämligen sämre dag 2 eller 3, så det kom in betydligt mer regn än det hade gjort om tidplanen hade kunnat hållas. Men ingen verkade orolig över den lilla fukten, så då var inte vi det heller. Det fuktmätas regelbundet, och i sammanhanget var det väldigt lite som kom in. Så fort det var lönt så ställdes dessutom två större fläktar in i huset, och de har stått igång nästan dygnet runt sedan dess (vilket i och för sig kostar ganska mycket byggel…).

Den 20 mars:

Vi är verkligen nöjda med känslan av kvalitet i bygget och konstruktionen. Vi upplever det verkligen som att huset blir ”ordentligt och på riktigt byggt”, och det känns otroligt gediget. När man köper ett hus från en hustillverkare kan det ju vara svårt att veta hur fabriksgjort det känns (om man nu upplever det som negativt). Vi tycker det känns bra att det inte kommer nästan färdigt från fabriken och snabbt monteras ihop på plats, utan att det är kompetenta hantverkare som verkligen bygger ett riktigt hus åt oss. Konstruktionen i vårt exemplar är dessutom nästan överdrivet väl tilltagen, med cc30 i mellanbjälklaget. Snickarna har dock fått kämpa extra mycket med det. Ett gäng som vi för övrigt är jätteglada för, de känns väldigt kompetenta och har bra tålamod med alla våra (ibland dumma) frågor. Det är en lokal firma, vilket känns tryggt. I dagsläget ligger de en aningen efter den första tidplanen, men vi verkar ändå kunna flytta in den 1 juli som planerat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *