Bra Hus New England 170

bra-hus-new-england-170Så heter husmodellen vi valt, och som vi skrev en deal på i söndags. Kent och Christina som är återförsäljare för Bra Hus har hjälpt oss på ett kanonbra sätt, dels med att klura över ritningen och lösningar för huset, men inte minst genom att svara tålmodigt och tydligt på våra ändlösa frågor. De är uppe i Dalarna nu för att låta Bra Hus arkitekt ta fram de riktiga bygglovsritningarna över just vårt hus, och så fort vi godkänt dem så ska de lämnas in som bygglovsansökan. Det tar tydligen 6-10 veckor för kommunen att behandla ärendet.

På tomten får man enligt detaljplan bygga upp till 160 m2 byggyta samt 60 m2 komplementsbyggnader, men vi kommer inte bygga riktigt så stort. Byggytan blir ca 135 m2 och garage får vi vänta lite med. Man ritar dock in det i bygglovsansökan direkt, så att vi kan bygga det om något år eller två. Vidare får man bygga högst 1,5-plan och högst en takkupa, och höjden på huset är begränsad. Allt detta har Kent hjälpt oss att uppfylla, och han har fått ett förhandsbesked på huset redan innan vi köpte tomten.

Inom ett par dagar får vi de riktiga ritningarna, som vi kan visa här!

5 reaktioner på ”Bra Hus New England 170”

 1. Blir kul att se era riktiga ritningar och sedan vilka olika val ni gör för kök, bad och allt annat. Själv har jag aldrig gjort det ni gör men det är kanske inte försent?

  1. Det är väl aldrig för sent 🙂 Fast jag trodde ni skulle bo kvar på Stenhotten tills ni inte orkar ta er uppför backen längre!

 2. Hej, jag har en frågan.

  Vi sökte också bygglov för garage i vårt bygglov men har ännu inte byggt det. Nu säger stadsbyggnadskontoret att vi måste söka nytt bygglov eftersom vi fått slutbesked för huset (var tvungna att få det för att få flytta in).
  Ni har inte haft det problemet med er kommun?

  1. Hej David,

   Jag tror det kan stämma som ert stadsbyggnadskontor säger…men är verkligen inget proffs på detta 🙂 I vårt fall ingår garaget också i det första bygglovet. Det var dock inte färdigt vid kommunens besiktning, och inte heller kaminen inne i huset (som också ingick i bygglovsansökan). Vid besiktningen var inte heller husets utsida riktigt färdigställd. Detta var dock inget problem eftersom vi fick ett s k intermistiskt slutbesked (tror jag det heter). Med det fick vi ändå flytta in, och när garage och kamin är färdigställt behöver vi ansöka om ett slutgiltigt slutbesked. Tror det måste ske senast fem år efter bygget startades, så man har lite tid på sig att färdigställa.

   Mvh Emma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *